Over Michael Doove

Over dit blog…

Als docent op de Juridische Hogeschool maak je veel mee: niet-werkende smartboards, stuiterende hormonen, leuke discussies, overvolle forensentreinen, bijzondere collega’s, vraagtekens, automatenkoffie, rampzalige lessen en geweldige lessen.

Mijn poging is om de schat aan ervaringen die ik op doe overzichtelijk te krijgen. Waarom niet in een dagboek? Dat heb ik niet, en bovendien hoop ik op deze manier collega’s te kunnen helpen, studenten de andere kant van het smartboard te laten zien, en iedereen een glimlach te bezorgen.

Daarom Risus, wat niets minder is dan glimlach in het Latijn.

Michael in een lijstje…

Michael Doove

 • In maart 1988 ter aarde gekomen in het Rotterdamse Havenziekenhuis…
 • …en dus 23 24 25 26 27 winters jong.
 • Getogen in Capelle, maar na mijn puberjaren vertrokken naar het gezellig Brabantse Tilburg.
 • Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd aan toen de Universiteit van Tilburg en tegenwoordig Tilburg University.

Om brood op de plank te krijgen…

…heb ik een paar jaar gewerkt op de Tilburgse Universiteit: als schrijftutor bij het Scriptorium, communicatiemedewerker bij Student Services, en docent bij het Language Center.

De universiteit heb ik inmiddels achter mij gelaten, en sinds januari 2013 werk ik als docent bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

En ik heb liever muesli dan brood op de plank.

In de schaarse vrije tijd…

…is mijn planning het liefst zo vol mogelijk met mensen, muziek en onbekende bestemmingen. Verder heb ik een zwak voor (eigenlijk) alles wat te maken heeft met taal, onderwijs,  en communicatie. En elke, willekeurige combinatie daarvan.

Over mijn schrijven…

Op de universiteit heb ik een cursus journalistiek schrijven gevolgd, en in het kader van de bezuinigingen op het onderwijs stond het Scriptorium op de lijst te verdwijnen. Reden genoeg om een kritische column te schrijven, die vervolgens door het universiteitsmagazine is geplaatst. Daar ben ik vervolgens blijven hangen en heb ik uiteindelijk ruim anderhalf jaar voor geschreven. Inmiddels heeft Punt-magazine van Avans de eer mijn teksten te mogen plaatsen.

Meer Michael?

LinkedIn | Twitter | Facebook

En verder staat vragen en reageren altijd vrij, natuurlijk!

Reacties

 1. naomi zegt

  Beste Michael,

  Mijn naam is Naomi en ik ben verantwoordelijk voor de promotie van de webshop Telefoonhoesjestore.nl. Onze webshop kenmerkt zich door een uitgebreid aanbod van meer dan 10.000 trendy telefoonhoesjes, tablethoezen en telefoonaccessoires. Wij versturen dagelijks honderden pakketjes rechtstreeks vanuit ons eigen assortiment naar tevreden klanten.

  Telefoonhoesjestore.nl is momenteel op zoek naar leuke en interessante blogs om een samenwerking mee aan te gaan. Jouw blog lijkt ons hiervoor geschikt omdat wij van mening zijn dat onze doelgroep redelijk goed overeenkomt.
  Ik zou daarom namens Telefoonhoesjestore.nl verheugd zijn om samen met risus.nl een review of een winactie te organiseren (dit kan ook een in combinatie, afhankelijk van jouw voorkeur).

  Als tegenprestatie sturen wij graag kosteloos een testartikel naar eigen keuze op, kunnen wij het blogartikel eventueel op onze Facebookpagina (+ 3000 likes), Instagram pagina (+8000 volgers) of Twitter pagina (ca. 2000 volgers) promoten én uiteraard bij een winactie, shoptegoed of gratis artikelen naar de winnaar(s) versturen.

  Indien je geïnteresseerd bent in een samenwerking met Telefoonhoesjestore.nl horen wij graag wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Wij kunnen dan met een leuk voorstel komen voor het opzetten van de review en eventueel een winactie!

  Met vriendelijke groet,

  Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *