Het leven in de brouwerij

20150203_104019De afgelopen weken in het gebouw zijn nogal saai geweest. Studenten lagen te zweten op de skipiste, in de kroeg of op een strand. Of in de tentamenbanken, uiteraard. Verder niets dan uitgestorven werkplekken, lege kluisjes en verlaten fietsenstallingen.

Bij de koffieautomaten was het niet anders. Laat ik een sfeerimpressie geven:

IMG-20150119-WA0003_20150119230938771#nofilter. Sfeer, niet?

Bij de collegezalen is het niet anders: geen rijen studenten maar lege gangen waar de klaagzang van een verdwaalde docent echoot tegen de muren. Er liggen hooguit rijen tentamens die nagekeken mogen worden door de experts die voor een keer in de houten bankjes plaats mogen nemen.IMG-20141027-WA0003

En wat doe je na zo’n dag hard werken op houten bankjes? Precies, even rustig bijkomen op je eigen, fijne werkplek.IMG-20150113-WA0001

Overigens laten bovenstaande afbeeldingen zien dat wij buitengewoon hard werken, en dan moet een geintje aan het eind van de dag best kunnen. Zeker als een hoop docenten – net als studenten – graag flexwerken in een koffiebar, in bed of op een skipiste. Voor de sfeer in de kamers laten wij dan wat externen invliegen. IMG_20150116_190456

En nu, eindelijk, is het nieuwe blok weer begonnen. Weer zuchten en steunen in de ellen(dig) lange rij voor de koffie met een onbestemd voorgevoel, onbestemde smaak en een even onbestemde nasmaak.

Weer een nummertje trekken om naar de wc te kunnen. Je kent dat liedje “Hé, er staat een rij voor de wc”? Nou, dat nummer is dus op de Juridische Hogeschool gemaakt en ingezongen door de JHS-Carnavalsband.

Klagen bij de rij voor de koffieautomaten, zeuren over de rij voor de wc’s, kreunen in de rij voor het lokaal en chagrijnen vanwege de rij voor de kamer van docent? Nee, joh! Zo is het leven in de brouwerij!

Fijn dat jullie allemaal weer terug zijn in het hol van de heksenketel!

Deze column is ook verschenen op de website van de Juridische Hogeschool.

Voor studenten (en andere liefhebbers): meer taalkwesties? Word lid van de groep op Facebook! Stel daar je taal- en huiswerkvragen, geef en krijg tips en voel je vrij om leuke of handige (en in de verte het liefst taal- en communicatiegerelateerde ;-) berichten te plaatsen voor je studiegenoten en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *