Glansrijke overwinning JHS op zaalvoetbaltoernooi

Zie hier de truc van natuurtalentspeler Michael!

Mijn docent op de middelbare school had altijd twee regels:

Regel 1: de docent heeft altijd gelijk.

Regel 2: als de docent geen gelijk heeft, treedt automatisch regel 1 weer in werking.

Inmiddels heb ik deze regel zelf geïntroduceerd bij mijn lessen. Niet dat het nodig is, want ik heb -net als al mijn collegae overigens- altijd gelijk, maar dat wordt door bijdehante studenten en studentes nogal eens in twijfel getrokken.

Hoe dan ook, in de klas is het een verloren strijd en winnen de docenten altijd. En daarom, eens per jaar, geven we onze studenten de kans om wraak te nemen. Althans, een poging daartoe, want proberen van de docenten te winnen is natuurlijk een moedige doch ridicule wanhoopsdaad tegen beter weten in. Ook tijdens “Het Grote-Aequitas-en-JHS-Zaalvoetbaltoernooi!”.

Ondanks de gigantische voorsprong in voetbalkwaliteiten en de jaren langere zaalvoetbalervaring onzerzijds, hebben wij de weken voorafgaand aan het toernooi regelmatig een potje tafelvoetbal gespeeld. De studenten die na 15 uur nog op school zijn weten dit en hebben ons in trainingspak door de gangen zien joggen, pushuppen en schijnbewegingen.

Het sterrenteam bestond op de eerste plaats uit ondergetekende. Omdat ik echter een volledig team moest voordragen, heb ik nog wat talentvolle collega’s op moeten trommelen in de persoon van John Lousberg Frank van der Kruis, Davy Jansen, Rico Ligtvoet en Henk Hulsen. Om het niet helemaal een gestreden strijd te laten lijken hebben we nog een portie Aequitasondersteuning gekregen in de vorm van Sjors, Mark, Desiree, Sjako en Bas (zoon van, inderdaad).

Alle wedstrijdverslagen zal ik je besparen, maar de uitslag is als volgt. Overigens wil ik eerst opmerkingen dat de winnaar opvallend genoeg een vrouwelijke aanvoerder (een aanvoerdster) had: Sarah. Welk een emanciperend effect gaat er toch van zo’n voetbaltoernooi uit! Goed, de uitslag:

 1. JHS United
 2. Team Brahim
 3. Juridische strijders
 4. Los Galacticos
 5. Multi Culti
 6. Sharkfacegang
 7. JHS-Aequitas
 8. UT Foelbultiem
 9. Team Civiel
 10. Noodweerexces

Nadat de absoluut niet corrupte FIFA – de heer Blatter om precies te zijn – zich nog even heeft bemoeid met de uitslag, is er uiteindelijk nog een kleine wijziging doorgevoerd:

 1. JHS-Aequitas
 2. JHS United
 3. Team Brahim
 4. Juridische strijders
 5. Los Galacticos,
 6. Multi Culti
 7. Sharkfacegang
 8. UT Foelbultiem
 9. Team Civiel
 10. Noodweerexces

Wat blijkt? Dankzij twee keer een gelijkspel (2-2 en 3-3), drie overwinningen (4-2 en 2-0 en 1-0), een enkele nederlaag (“de scheids was een &$*#”) en 13 doelpunten hebben wij bewezen niet alleen voor de klas de beste te zijn, maar ook in strakke, korte broekjes, sportieve schoenen en met één been in de carnavalspolonaise.

Eerdergenoemde regel 1 dus, zeg maar.

Namens het JHS-Aequitasteam wil ik alle voetballers bedanken voor de moedige maar vruchteloze poging de docenten te verslaan en alle supporters bedanken voor het juichen (zie ook mijn vorige verhaal over cheerleadende studentes en brekebenerige docenten)!

Deze blog is ook verschenen op de website van de Juridische Hogeschool.

Voor studenten: meer taalkwesties? Word lid van de groep op Facebook! Stel daar je taal- en huiswerkvragen aan mij, geef en krijg tips en voel je vrij om leuke of handige (en in de verte het liefst taal- en communicatiegerelateerde ;-) berichten te plaatsen voor je studiegenoten en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *