De verwarde man

Verwarde man

Verwarde man

We hebben ze in alle soorten en maten: gevaren voor de samenleving. “De jeugd van tegenwoordig” die de maatschappij en als onderdeel daarvan het straatmeubilair kapotmaakt. De Polen die de banen afpakken. De Chinezen die onze auto-industrie slopen. Geile Gerritsen die de land- en tuinbouwsector letterlijk dan wel figuurlijk verkrachten. Politici die het politieke landschap kapotschoffelen. Of de jihadisten die de rechtsstaat om zeep helpen.

Sinds kort hebben we echter een dreiging uit nieuwe, onverwachte hoek: de verwarde mannen. Mannen inderdaad, want het lijkt zich vooralsnog te beperken tot het sterke geslacht, waaraan je mentaal gezien dus weer kunt twijfelen.

Hoe dan ook, het worden er steeds meer: 40.000 in 2011, maar in 2013 waren het er al 52.000. Een greep uit de onheilspellende verwardemannenberichten van de laatste dagen:

Ze zijn er in een pak met een klappertjespistool. Verwarde mannen die afstand nemen van geweld. Je hebt ze op daken van kloosters. Verwarde mannen die het verkeer ophouden, of die Els Borsten (Els’ Borsten?) vermoorden. Verwarden die appartementen in brand steken en beveiligers slaan. Zelfs in Groningen lopen ze rond. Verwarde mannen op bedrijventerreinen in Badhoevedorp. Ze zijn er verkleed als Chinezen, inhakkend op auto’s. Je treft ze aan op de Doggersvaart bij Den Helder.

De overheid ligt te slapen, terwijl verwarde mannen het land overnemen.  Oké, de politie in Den Haag heeft een Opvang Verwarde Personen, maar staatssecretaris Dekker ontkent dat verwarde mannen een taak van de Publieke Omroep zijn.

Waar blijven de Kamervragen over verwarde mannen, mijnheer Wilders? Maatregelen tegen verwarde mannen die naar het buitenland willen, minister Opstelten? Extra budget voor de AIVD om deze verwarde mannen te kunnen volgen, minister Plasterk?

Overal om mij heen zie ik tegenwoordig verwarde mannen.

Verwarde mannen. Ik geloof dat ik gek word.

Afbeelding: © Petras Gagilas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *