Ok doei! Mijn vertrek naar Thailand

12236853194_62f9863908_zIk vertrek. Ik zit namelijk in het onderwijs, dus dan moet je toch iets met die ellendig ellenlange vakantie. Niet voor de lol, maar uit pure noodzaak. Je wilt immers de Tilburgse Kermis niet meemaken, de Duitse kuilen aan de Hollandse kust ontwijken en selfies op een Brabants terras met je te dure BavariaBrandbiertje voorkomen.

Europa heb ik inmiddels al treinend wel ontdekt, door Kroatië rijd ik met mijn ogen dicht, en in München weet ik elke kroeg en biergarten te vinden. Ik heb het dus verder moeten zoeken. Niet omdat ik dat wil, maar er zat niets anders op. Het resultaat: een retourtje Bangkok, en verder nog helemaal niets.

Tussendoor 16 uur Dubai om als echte toerist de hop on hop off-bus te nemen, en het vliegtuig draait doorrrrrr naar Azië. Tijdens een kleine 6 weken Thailand en omstreken moet je toch voorkomen dat je je gaat vervelen (dat kan je thuis immers veel goedkoper), dus heb ik noodgedwongen een to-do-bucketlist gemaakt. Kijkt u even mee en adviseert u waar mogelijk? Ik heb namelijk slechts een kleine 6 weken, dus ik moet keuzes maken.

Te beginnen met de kapper. En zoals het hoort met mijn grote aversie tegen mensen die aan mijn haar zitten, doe ik dat op de dag van vertrek, enkele uren voordat mijn vlucht vertrekken. Dit stond overigens niet op mijn bucketlist. Waar ik wel zin in heb? Een cycling experience door een van de wijken of parken van Bangkok.

Een Thaise kookcursus volgen in Chang Mai. Slapen bij Tom’s elephant park in Pai en de dag daarna trippen met olifanten. Drie dragen trekken door de jungle van Laos en slapen in boomhutten. Overnachten in een drijvend junglehotel. Met een slow boat over de Mekong door het prachtige Laotiaanse landschap naar Luang Prabang varen. Relaxen in Vientiane. Een mooie zonsondergang vanaf de Phu Si-heuvel zien (die heuvel, ja).

Genieten van de 4000 eilanden bij Si Phan Don. Liggen onder een palmboom op een wit strand met een blauwe zee. Een drijvend dorp in het Tonle Sap-meer bezoeken. Op de fiets het Thaise plattelandsleven meemaken. Op nachtsafari en een watervallentocht. Op een scootertje door de heuvels crossen. Wandelen door vergane steden van lang geleden.

Dat klinkt allemaal wellicht leuk, maar het is afzien: dikke spuiten in mijn armen, pillen tegen enge ziektes, elke dag een regenseizoensbui op je kop, zeulen met je hele hebben en houwen in de backpack op je rug en je leven riskeren op een tuk tuk. Je kunt beter met je gezin op vakantie naar Beekse Bergen of de Ardennen.

Goed, ik ga naar de kapper, mijn tas inpakken en mijn vliegtuig halen. Tot over 6 weken, ok? Doei (en proost, op een mooie zomer)!

2436790779_7eb56e2df6_z

Afbeeldingen: © Flickr / Eustaquio Santimano; Uwe Schwarzbag; Igor; Chris Ford; Rene; fabulousfabs; Ethan Crowley; Dustin Quasar; Luke Price; *Saipal; Trey Ratcliff; Christian Haugen; Andrew Miller; Tom Jutte; drburtonl; lovebooks42.

Reacties

  1. eline zegt

    Haaa Mike!

    Supervet allemaal! Brings me back.. ongeveer halfjaarje terug. Wist niet dat je ook naar Laos ging joh, awesome! 4.000 islands zijn inderdaad heel vet. Vientiane zou ik eerlijk gezegd skippen, is gewoon een grote stad (toevallig de hoofdstad) waar eigenlijk niet echt iets te doen is, en het is ook niet bijzodner mooi. Ik neem aan dat je met de jungletocht de gibbon experience bedoelt? Had ik helaas geen tijd meer voor maar schijnt awesome te zijn!

    Algemene tips: overal op afdingen! Vooral op tuktuks. En ook op dingen als flesjes water en zo. En in Luang Prabang: probeer de food market en ga naar de kuang si watervallen (maar daar willen sowieso alle tuktuk-drivers je heenbrengen). Supermooi!

    Ik hoor het wel als je nog vragen hebt :) (ben overigens niet in Thailand geweest, alleen in Laos/Cambodja/Vietnam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *