De wereld ovuleert doorrrrrrr

DWDDHet is een vaste cyclus, je weet dat het komt (tenzij er iets anders komt, maar dat terzijde). Elke keer weer, je kunt de klok erop gelijkzetten. Het is vermoeiend, vervelend, irritant en in de optiek van velen onzinnig. Ja, je weet heel goed waar ik het over heb.

Toch blijkt het niet onzinnig, maar heeft ovuleren wel degelijk een functie. Ovuleren staat voor terugblikken, kijken hoe de afgelopen periode is geweest, hoe het anders kan (of moet) en hoe een volgende periode beter kan verlopen. Want wie wilt dat nu niet, een positieve ovulatie.

En omdat het dus zo belangrijk is om te ovuleren en geövuleerd (of is het nu ge-ovuleerd?) te worden, hierbij een tussenovulatie! Wat blijkt? De statistieken blijven nog een beetje achter. Per vak dienen namelijk minimaal tien studenten te ovuleren (geslacht, haarkleur, relatiestatus en bijbaan doen er niet toe) voordat er een goed beeld kan worden gevormd.

Als we dan kijken naar de tussenstand van Mij(chael), dan zie je dat jullie nog even flink door moeten ovuleren. De afgelopen vier periodes is het pas bij twee vakken gelukt om een beoordeling te krijgen omdat er voldoende studenten ovuleerden. Ik heb smileys van gemaakt van de cijfers, omdat jullie anders kunnen zien hoe extreem (hoog/laag, wegstrepen wat van toepassing is) mijn beoordelingen zijn.

ovulatie 1Dit blok blijven we vooralsnog steken op 6 studenten (van de 3 klassen!) Argumenteren I, 4 studenten P3 BP integratiecolleges, en op een schamele 1 student bij zowel Argumenteren II (2 klassen) als het Taalassessment (3 klassen).

Kom op mensen, maar gebruik van je spreekrecht! Het is anoniem (we snappen heel goed dat ovuleren schaamtevol kan zijn) en er wordt echt wat mee gedaan. En als niet geloofd dat je naam er niet bij staat, hierbij een screenshot van wat ‘wij docenten’ te zien krijgen.

Zoek de huilende smiley!

Zoek de huilende smiley!

En om die ovulaties (de aantallen, en niet eens de beoordelingen) toch nog wat op te krikken, kun je een taart winnen zoals je hem nog nooit gegeten hebt. Recept van de grootmoeder van Mij(chael), zijn eigen moeder, de hond, de basilicumplant én zijn eigen genetische overontwikkeldheid.

Dus wacht niet langer, en ga alsnog ovuleren! Nu, ja. Ik ruim de rommel wel op.

Blackboard header JHS_2Deze blog is ook verschenen op de website van de Juridische Hogeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *