Het problemensonterende westen

Dát zijn problemen.

Dát zijn problemen.

Natuurlijk, iedereen heeft zijn problemen. Zo ook in de derde wereld. Honger en dorst. Een mafketel die zomaar je land binnenvalt en doodleuk een provincie annexeert. Een gebleekte droeftoeter die roeptoetert dat je ‘terug naar je eigen land’ moet. Afhankelijk zijn van hulp van de voedselbank.

Maar wij eerste wereldse westerlingen hebben het heus ook niet makkelijk hoor!

Te veel drinken en daarna eten tot je erbij neervalt, om vervolgens de goot in te rollen en daar te eindigen (je hebt immers te veel gedronken). Vieze automatenkoffie moeten dulden op je werk. Met je worstenvingers de laatste Pringle niet uit de bus krijgen. Te weinig tegoed op je ov-chipkaart en daardoor de trein missen.

Justin Bieber. Het klepje van de afstandsbediening dat altijd losgaat. Als je de afstandsbediening überhaupt niet kwijt bent. De draadjes van de koptelefoon die steevast in de knoop raken. De batterij van je telefoon die altijd leeg is halverwege de dag. Te grote usb-sticks die niet naast elkaar passen.

Het toiletpapier dat op is, waardoor je je sokken moet gebruiken. Kansloze vrienden die zich vervelen en daarom maar whatsappgroepen volplempen met nietszeggende foto’s en opmerkingen. Je databundel die op is omdat je al die plaatjes vervolgens downloadt. Een heel grappig bericht plaatsen op Facebook maar niemand die het liket.

Twee leuke programma’s tegelijk op tv. Geen leuke programma’s op tv. De liefde van je leven die niet reageert op je versiertrucs en verleidingsmanouvres. Je moeder die vriend is met je op Facebook en overal op reageert (“Mahaaam! Doe normaal!”). Honger hebben terwijl net de supermarkt is gesloten. Bedorven vakantiepret omdat Roy Donders in het appartement naast je zit. Bedorven vakantiepret omdat de ‘buren’ met de camper met schotel op het dak Roy Donders kijken.

Ja, het is heus geen pretje om te wonen in het problemensonterende wilde westen.

Maar ben ik nog iets vergeten, lieve lezer?

Deze blog is in aangepaste, studentikoze vorm ook verschenen op de website van de Juridische Hogeschool.

Afbeelding: © cloud_nine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *