We gaan scheiden

Scheiden? Ja, echt scheiding. Op onze Bossche locatie hebben we er al meer ervaring mee, maar vanaf nu lijken ook de vrienden uit Tilburg eraan te moeten geloven. We gaan scheiden. Waarom? Bescheiden zijn is een positieve eigenschap. Afijn. Wat we gaan scheiden? Alles. Scheid toch uit! Nee. 

Het scheiden gebeurt stapsgewijs, want het kan als nogal heftig ervaren worden. We beginnen met het afval. Omdat je van afval toch al van plan bent afscheid te nemen, is het bruggetje naar scheiden snel gemaakt. Papiertjes in het blauwe bakje, plastic in het oranje bakje, en de rest in het zwarte bakje. En als je het niet weet, dan laat je het toch lekker in het lokaal liggen? Probleem opgelost.

De volgende stap is het scheiden van personeel en studenten. Een onderscheid is er al (goed-slecht, jong-nog jonger en goede grappen-jongerenlol, respectievelijk), dus dan is het eenvoudig scheiden. Docenten komen straks op een altaar te staan, zodat het niveau-onderscheid tussen de twee groepen duidelijk wordt. Voor medewerkers worden verder aparte loopstroken aangelegd op de gangen, en bij de automaten krijgt het personeel voorrang, gelijk andersvaliden in een pretpark.

Als deze stappen succesvol voltooid zijn, is het tijd om studenten te scheiden. Er is nu al een verscheidenheid aan studenten, dus ook dit zal geen problemen opleveren. Klassenindelingen worden gebaseerd op haarkleur (klas 51R2Blond, lessen duren langer), haarscheiding (51R1Zijscheiding), schoenmaat (51R43,5T) en timemanagement (51R3Laatkomer, nooit les voor 12.10).

Om alles in goede banen te leiden, beginnen er in blok vier ook enkele scheidsrechters en komen er scheidingsvlakken bij de ingangen van de gebouwen. Want scheiden, daar maak je je toch sterk voor?

Michael is docent aan de Juridische Hogeschool en schrijft over zijn ervaringen als docent en wat daar in de verste verte mee te maken heeft. Deze en meer blogs verschijnen ook op de blogpagina van de Juridische Hogeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *