De koffiefautomaat

koffieAankomst op school: 08:03:86. Men neme een gratis munt (studenten: men neme je stufi) en je werpt hem in de automaat. Tot zover weinig problemen op de vroege morgen, maar het valt op dat het muntje er niet uitvalt terwijl dat bij de koffieautomaat toch wel schering en inslag is. Je opent je ogen, en tot je grote schrik staat er een compleet andere machine. Weg oude, onbetrouwbare automaat waarbij het muntje gegarandeerd weer werd uitgespuugd door het apparaat!

Je besluit positief te zijn: nieuwe automaat, nieuwe kansen. Er was bij de oude koffie (die ook smaakte als oude koffie) ten slotte voldoende ruimte voor verbetering.En misschien kan zit mijn oude liefde van de universiteit, de koffiejuffrouw van gebouw G, wel achter de knoppen in de automaat. Licht aan de koffiebruine horizon!

Je drukt op het knopje koffie (of cappuccino, voor de koffiemietjes en wannabe-Italianen onder ons) en wacht. En wacht. En wacht. Ergens geeft dat hoop, want de automaat wekt de indruk dat er zojuist een Zuid-Amerikaanse boer naar zijn koffiebonenveld is vertrokken om de bonen vers te plukken en te malen. En ondertussen wacht je nog wat langer.

Na een kleine vijf minuten begint de automaat een ander geluid te maken en voordat je het weet komt er bruin, roestig sloot- of leidingwater naar beneden vallen. Het blijkt bij nader inzien de koffie te zijn. Met een vervelend onderbuikgevoel (alsof je al een kop van die oude koffie op hebt) struin je naar je zitplaats. Maar auw, wat gebeurt er nu?! Koffie over je vingers, de vloer en de jas van de persoon voor je!

Er zijn nu twee opties: de koffie is heel waterig, of het ontbrekende schuimlaagje zorgt ervoor dat de bruine substantie eenvoudig over de rand van het bekertje valt. Er is maar één oplossing: opdrinken. En hier ontdek je tot je grote schrik dat ze een fautomaat met alleen maar verkeerde koffie (nadrukkelijk geen koffie verkeerd) hebben geplaatst. Je gezicht trekt strak en je maag krimpt ineen.

De rest van de verschrikkelijke details zal ik je besparen, lieve lezer, maar de boodschap is duidelijk. Waar teken ik de antifautomatenpetitie?

Reacties

  • zegt

   Haha geen idee of ze inmiddels gepensioneerd of vervangen (door een automaat) is, maar ik had wel een zwak voor haar. In ieder geval meer dan voor de muntjesverslindende fautomaat ;-)…

 1. zegt

  Dit vraagt serieus om aandacht. Ik zou zeggen: grijp je kans, meld je aan als kandidaat-docentlid van de Fontys CMR en kom op voor de belangen van je collega’s.
  In ieder geval mijn stem heb je. Of toch niet: ik mag -als student- niet op medewerker stemmen :)

  • zegt

   Op de universiteit was er een studentenfractie, Lijst Echte Koffie. Zal toch wel een van mijn speerpunten worden. En bovendien lekker populistisch, dus gegarandeerd winst voor mij!

   Ik ga er maandag achteraan, Güven, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *