Succesvol verzet en ondefinieerbare koffie

Wie heeft de printer gehackt? (of gehacked, lieve studenten?)

Wie heeft de printer gehackt? (of gehacked, lieve studenten?)

Docenten (of andere willekeurige (semi-)ambtenaren) hebben nauwelijks tijd voor een sociaal gesprek. Loop op een willekeurig moment naar binnen bij een van de ‘kantoortuinen’ en je ziet vooral (en in mijn kamer M0.20 ‘slechts’) zwoegende mensen met het zweet op hun voorhoofd, onder hun oksel en in hun knieholte.

Het informele dagvermaak bestaat slechts uit de tochtjes naar de koffieautomaat en de printer. Het is ook daarom dat docenten zo veel drinken (koffie en thee onder werktijd, ja). Tijdens die pauze van 1.48 minuten (gemeten vanaf mijn kamer M0.20) proberen ze daarom naast het vochtpeil ook hun sociale leven zo veel als mogelijk op peil te brengen of houden.

Kantoorhumor.

Kantoorhumor.

Daarom is het bij deze apparaten steevast “Lekker weertje, hè?” links, “Ben je bij de kapper geweest?” rechts, “Nou, het is toch wat?” boven en “Koffie?” onder. In een poging toch iets meer diepgang te krijgen in deze gesprekken, is een aantal docenten ondergronds gegaan. Je wilt immers toch weten of het weertje morgen ook nog lekker is, of iemand naast de kapper ook bij de groenteboer is geweest, en of het echt wat is.

Misschien is het je opgevallen dat de printers en koffieautomaten tegenwoordig met de regelmaat van de klok (of het weekend, het college of de tentamenperiode, zo u wenst) kapot zijn. Papier dat vastloopt op plekken die het daglicht niet verdragen en waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, of een ondefinieerbare vloeistof die verkocht wordt als koffie, chocomelk of heet water (het verschil tussen de drie zie je toch niet).

Het doel van het verzet? De naam zegt het al: verzetten. De printer staat straks in de kantine, en de koffieautomaat in de fietsenstalling. Pas dan kun je immers spreken van een succesvol verzet. We zoeken echter nog wat deelnemers, want zo’n printer is best zwaar (in ieder geval zwaarder dan een sociaal leven onderhouden). Werk je elders? Een lokale verzetspartij oprichten mag natuurlijk altijd, maar houd je wel aan de arbo-regels. Succes en op een sociaal leven!

Michael is docent aan de Juridische Hogeschool en schrijft over zijn ervaringen als docent en wat daar in de verste verte mee te maken heeft. Deze en meer blogs verschijnen ook op de blogpagina van de Juridische Hogeschool.

Afbeeldingen: © Flickr.com / potamos.photography, Wayne van der Kuil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *