Michael: gevalentijnd en een fanpagina

Gevalentijnd met een spelfout.

Gevalentijnd met een spelfout.

Natuurlijk kijkt iedereen deze weken het NK-schaatsen (waarom is dat eigenlijk ergens in ver, dictatoriaal land?), is iedereen fan van Ronald Plasterk en is Wie is de Mol het gesprek van de dag. Je kunt je haast niet voorstellen dat er meer is op deze aardkloot om fan van te zijn. En toch is het zo.

Zo is ‘De Michael ‘, zoals hij binnen fanclubkringen genoemd wordt, op Valentijnsdag flink gevalentijnd. Zie ook de afbeelding links. Deze date is het helaas niet geworden vanwege de taalfout (ik moet gezien mijn populariteit toch kritisch zijn), maar gelukkig stroomde mijn postvakje over van de aanzoeken.

Verder is De Michael bezig aan een stevige opmars in de Twitter-statistieken (dagelijks trending met de hasthag #OS2014). De roep om een fanpagina wordt hier steeds groter, getuige ook onderstaande tweets:

Naast deze groep actieve volgers op Twitter, blijkt ook Facebook niet meer veilig voor Michael. Onderstaand screenshot (geanonimiseerd, naam en rugnummer te verkrijgen bij ondergetekende) maakt duidelijk dat de populairiteit van ‘De Michael’ ook doordringt tot alle lagen van de Facebookbevolking:

Fan op Facebook

Fan op Facebook

Ook op de minder bekende maar evengoed kwalitatief hoogstaande fora wordt voordurend om een handtekening gevraagd, zeker op momenten dat de officiële, grote Michael meet & greet fandag het nieuws beheerst:

Fan 2

De roep om een handtekening (geanonimiseerd)

Als extra bewijslast, gewoon nog een geanonimiseerde fan:

Fan 3

Mensen die ‘De Michael’ een hand hebben gegeven, wassen deze nooit meer.

Daarom mag ik, mede namens mijn fanclub, met oprechte trots mijn fanpagina presenteren: Facebook.com/MichaelDoove. Liken is gratis, handtekeningen op verzoek, en huwelijks- of vrijdagmiddagborrelaanzoeken alleen op een originele manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *