Studenten van Michael be like

6 taalfouten is nvdAls docent heb je allerhande meningen over en beelden van studenten. Uiteraard is dat altijd positief, want de beste en leukste studenten studeren bij jou, toch? Totdat je de ‘be like’-pagina tegenkomt…

Ze zijn allemaal gemotiveerd, zelfs op vrijdag om half 5. Ze lezen geen samenvattingen maar het hele boek. Selfies tijdens de les worden niet gemaakt. Ze leren voor tentamens in plaats van dat ze spelletjes spelen. Beroepsproducten hebben ze in week 2 al af. Ze lachen geen hoofden van docenten uit bij het bord met foto’s. En Candycrush, dat is JHS’ers natuurlijk volkomen onbekend, zeker tijdens hoorcolleges.

Als studenten je dan aanspreken met de vraag of je op de foto wilt met een gewaardeerde college en Schrijfdelicten in je handen (dat laatste is van ondergeschikt belang), dan zeg je natuurlijk direct ja. Overigens na een korte aarzeling, want ik was nog niet bij de kapper geweest.

Ze willen vast het belang van taal extra onder de aandacht brengen bij de medestudenten of mijn hoofd op posterformaat in de fietsenstalling hangen. Ik heb met beide geen problemen. Ik was blij met mijn fans en ja, studenten aan de JHS, dat zijn de beste en leukste studenten.

Toen mijn oog viel op een Facebookpagina (tijdens mijn pauze, uiteraard), verging mijn wereld. Weg positief beeld van studenten. Niets dan Candycrush, samenvattingen, spelletjes en de foto’s van docenten die worden uitgelachen. En mijn foto, die in de fietsenstalling terecht zou gaan komen, staat ook op Facebook.

Daarom gaat er vanaf nu een andere wind waaien door de gangen van de Juridische Hogeschool. En dan zullen we nog eens zien hoe JHS be like over een jaar.

JHS be like 2

JHS be like 3

JHS be like 1

Michael is docent aan de Juridische Hogeschool en schrijft over zijn ervaringen als docent en wat daar in de verste verte mee te maken heeft. Deze en meer blogs verschijnen ook op de blogpagina van de Juridische Hogeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *