Nieuwe beeldschermen!

multitaskenSommigen hebben de indruk dat docenten niet hard werken en altijd vakantie hebben. Als ze dan toch een keer werken, beginnen ze niet voor 9 uur en zijn ze stipt om 5 uur (liefst nog eerder, uiteraard) weer op weg naar huis. En dan onder werktijd ook nog eens een beetje columns schrijven…

Natuurlijk ontken ik dat altijd (mijn ‘naasten’ weten ook wel beter), maar dat is als schreeuwende in de woestijn vechten tegen de bierkaai terwijl je met de kraan open dweilt  Als je dan echter binnenkomt in onze prachtige kantoortuinen (en geconfronteerd wordt met onze loungehoek alwaar wij de hele dag in de sofa hangen), blijken al mijn pogingen ineens niets meer waard.

“Ja, ik snap dat je zo vaak ’s avonds en in het weekend moet overwerken. Met zo’n beeldscherm kun je ook echt niet doorwerken.” Ter illustratie: het begrip vierkante ogen kreeg bij ons een hele letterlijke betekenis. Het beeldscherm was net zo hoog als breed en had het formaat van een postzegel, waar ook nog eens de kantjes vanaf waren gelopen.

Maar na jarenlang lobbyen, pleiten, protesteren en proberen de onverwoestbare schermen te slopen (niets van dit alles lukte), hebben we het nu toch voor elkaar gekregen. Nieuwe, grote, brede beeldschermen. Zodat we efficiënter kunnen werken en meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Nu kan ik in theorie tegelijk mailen, adviesbrieven nakijken, lessen ontwikkelen én stagerapporten lezen.

Met als resultaat dat we nóg meer vrije tijd hebben dan we al hadden.Voor de mensen die niet geloven hoe goed ik nu (als man nota bene!) multitask, een screenshot:

multitasken

De baas zal trots op me zijn.

Michael is docent aan de Juridische Hogeschool en schrijft over zijn ervaringen als docent en wat daar in de verste verte mee te maken heeft. Deze en meer blogs verschijnen ook op de blogpagina van de Juridische Hogeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *