Ik heb het gedaan!

Ik heb het gedaanIk zag er eigenlijk altijd tegenop. Ik wilde wel (het stond niet voor niets op mijn Bucket list), maar durfde (of op z’n Rotterdams ‘dors’) nooit. Een diep verlangen maar ergens ook een intense twijfel. Veel rondkijken en je ogen en oren open houden, kijken welk alternatief het beste is. Dat is ook het probleem: er is zó veel keus (aarch! keuzestress!). Maar, lieve lezer,  ik kan u vertellen, ik heb het gedaan!

Zo rond mijn achttiende (laatbloeier?) begon het te kriebelen. Altijd maar prepaid sms’jes blijven sturen kan niet eeuwig goed gaan. Dus heb ik toen mijn eerste, echte, eigen abonnement genomen zodat ik mijn immense gemeenschap fans tenminste goed op de hoogte kan houden.

Je zou zeggen dat toen het hek van de dam was, maar niets bleek minder waar. Sinds die tijd heb ik heel vaak getwijfeld of ik een krant moest nemen (niet alléén voor de contact- en contactgestoorde advertenties), maar het is er nooit van gekomen. Ook ben ik nooit lid geworden van een studie- of studentenvereniging en ga ik liefst op reis zonder reisorganisatie. En dan contact maken met wie je écht leuk vindt, en niet de mensen die dezelfde georganiseerde (vrijgezellen)reis hebben geboekt.

Misschien is het mijn opvoeding: niet altijd maar overal met iedereen mee en in zee gaan. Of mijn natuurlijke bindingsangst. Hoe dan ook, na een half jaar gratis proeven hield het op. Wilde ik voor het betere werk gaan (onbeperkt en zonder onderbrekingen!), dan moest ik gaan lappen. Het dilemma: wel doen of toch nog even wachten op een geschikter moment?

Maar ik heb het gedaan! Het kan van mijn Bucket list af! Ik heb een Spotify-abonnement! En het bevalt, zowaar. Ik denk dat ik over mijn abonnementenangst heen ben. Moe van het getwijfel, maar voldaan door de uitslag. Ik ga nagenieten van mijn keuze.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *