BELACHELIJKE TITEL BEDENKEN!!

Titels. Je hebt ze adellijk (voor de adel), academisch (voor de academici) en burgerlijk (‘voor alle anderen’, het plebs). En dan laat ik de kerkelijke en ambtelijke titels even voor wat ze zijn (bureaucratisch en overbodig). Overigens hebben vrouwen zelfs twee tietels en beroepen de mannen zich op Chriet Titulaer, maar dat is een andere discussie.

Ik denk dat mensen afkortingen op hun visitekaartje zetten ter compensatie van een lichaamsdeel naar keuze. Mr. betekent namelijk gewoon meneer. Een ir. is een omhooggevallen klusjesman, en een prof. is slechts profiteur van de titulatuur. Mijn moeder spreek ik aan met MA, en MSc is sms msn Hyves Whatsapp-taal voor misschien.

De meeste titels hebben echter helemaal geen betekenisvolle betekenis (tautologie? Of kan een betekenis betekenisloos zijn?). Want wat bedoelen al die interessante mensen met MIM, dr.h.c of AD? Titels voor mensen die geen titel verdienen, terwijl de mensen die elke ochtend zorgen voor vers brood, een schone (of juist vieze) trein en de belastingaanslag het zonder moeten stellen.

Daarom heb ik wat mooie titels bedacht voor diegenen die volgens de hokjesmaatschappij slechts recht hebben op een burgerlijke titel (meneer of mevrouw dus). Wat overigens onzin is. Elk boek heeft een titel, elk liedje heeft een titel, televisieprogramma heeft een titel, Titel is een dorp in Servië en het Nederlands elftal heeft geen wereldtitel, dus alle mensen verdienen gewoon een mooie titel.

Goed. De huisvrouwen zijn vanaf nu, per ommegaande en voortaan HV’s, net als de huismannen. We maken namelijk geen onderscheid in geslacht. Een schoonmaker wordt Rs. (van reinig-ster), de butler noemen we voortaan Cl. (van Cluedo), en studenten mogen zich gewoon Lui noemen. Eventueel met puntjes, zodat we de ècht luie studenten van de net iets minder luie studenten kunnen onderscheiden.

Groeten van prof. ir. ing. mr. drs. bc. ir. ds. dr. Michael LLM MHA BA MSc MBA MA BPhil!

Ps. Welke indrukwekkende titel geef jij jezelf graag?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *