Mijn brievenbus en nee-sticker: geïntimideerd en aangerand

nee-stickerIk vraag me af wat het probleem is. Ik heb uit principe in principe vertrouwen in de medemens, dus ik verwacht niet dat het aan een gebrek aan fatsoensnormen te wijten valt. Nee, ik vrees dat de bezorgers analfabeet zijn en de NEE-sticker op mijn brievenbus simpelweg niet kunnen lezen. 

Daarom wil ik deze 306 woorden graag gebruiken om duidelijk te maken dat ik reclame in een ‘NEE NEE-brievenbus’ ongewenste intimidatie, aanranding én verkrachting van mijn gleuf vind. Of het juridisch mogelijk is voor al deze delicten veroordeeld te worden weet ik niet.

Daarom speel ik voor eigen rechter en straf ik met antireclame. Ik ben namelijk niet overtuigd van het principe ´negatieve reclame is ook reclame´. Wat Youp van ’t Hek met biermerken doet, lukt mij vast ook met Shoarma en sportabonnementen.

Signalement

Het signalement. Met balkjes, om anonimiteit te garanderen, of zo.

Laat je dus niet knippen door Amanda in haar ‘hair salon’. Die Engelse benaming wordt waarschijnlijk gebruikt omdat ‘kapsalon’ tegenwoordig vooral met eten wordt geassocieerd. Eet in Babylon geen ‘6 soorten gegrilde vlees bereid op houtskool oven’, ‘gehakt met champinons’ of ‘hair salon shoarma’. Die Engelse benaming wordt waarschijnlijk gebruikt omdat ‘kapsalon’ in het Nederlands nog altijd een kapperszaak is.

Ontwijk ook Çiğköftem, alwaar je Çiğköfte kunt bestellen. Wat het ook mag zijn, en ondanks dat het ‘een gezonde voedzame fastfood product’ is. Want “Çiğköfte is een traditionele Turkse product wat al 1300 jaar DE smaak is die met het merk.” En die zin komt letterlijk uit hun foldertje. Ga tot slot niet sporten bij HealthCity Tilburg. Al is het maar omdat je daar figuurlijk wordt genaaid waar je bij staat, net als mijn brievenbus.

Zo, en nu geen reclame meer door mijn brievenbus gooien alsjeblieft dankjewel, want NEE is NEE. Net als in Babylon, Turkije, de sportschool en bij Amanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *