Tilburg: discountstad in de uitverkoop

saleTilburg, de stad die -wat mij betreft onterecht – toch al te lijden heeft onder een twijfelachtig imago, gaat in de uitverkoop.

De ‘all you can eats’ springen als paddenstoelen uit de grond. Je gaat even op vakantie, en bij thuiskomst blijkt er wéér een sushirestaurant geopend. En dan heb ik het nog over het restaurant vóórdat bekend werd dat er een zesde (of ben ik de tel kwijt?) sushirestaurant komt. Onbeperkt met behulp van spareribs, sushi of friet een overgewicht kweken. Italiaans eten kan tegenwoordig goedkoper in een restaurant dan thuis, maar dan wel met z´n allen tegelijk in een leuk aangeklede fabriekshal.

En sinds vorige week blijken we ook een bazaar rijker. Voor minder dan een euro ben je trotse eigenaar van 25 schuursponsjes, wanstaltige toiletborstels, afschuwelijke ansichtkaarten, of sokken met gratis gaten na een week. Slim natuurlijk met al die studenten om de hoek, maar ik hoop dat het niet ten koste gaat van het prachtige dwaalgebied.

Ik heb diep filosoferend twee theorieën die het ietwat triestige eet- en winkelaanbod verklaren. Of het is gebaseerd op de gemiddelde Tilburger (kwestie van vraag en aanbod), of het wordt bepaald door imago van de stad (zoals ik al gezegd had). Hoe dan ook, Tilburg is een goedkope discountstad in de uitverkoop (geworden).

De oplossing is simpel en had door Mark Rutte bedacht kunnen worden. Allereerst meer uitgeven, lieve Tilburgers, en dan dus niet in die eurowinkel. Verder moeten alle vrouwen een dure botoxbehandeling nemen en onflatteus op te hoge hakken en in iets te strakke witte kleding gaan lopen. Voor de mannen stel ik voor: hoogwaterbroeken en nèt een knoopje te veel los bij de doorschijnende blouse.

Als we er allemaal bij gaan lopen als patsers, pooiers en pittige tantes, dan moet het goed komen met Tilburg!

Zo, en dan ga ik nu even onderbroeken voor een euro kopen en goedkoop uit eten. all Sushi of Italiaans?

 

Deze column is ook verschenen op Tilburg.com

Afbeelding: © sxc.hu / djayo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *