Inhaken en meedrijven

Inhaken en meedrijven in de drukke Tilburgse Piushaven

Inhaken en meedrijven in de drukke Tilburgse Piushaven

Je waant je in het buitenland. Al is het maar omdat het voor velen een nog altijd onbekend en daarom onbemind stukje Tilburg is. Nee, ik het niet over het aanhangsel dat zichzelf Reeshof noemt (geef die uit de kluiten gewassen wijk toch een eigen burgemeester), maar over de Piushaven en de geweldige drijf in bioscoop!

Lastig vindbaar voor veel (nieuwe) Tilburgers, maar na een verdwaaltocht door een dertien-in-een-dozijnwijk vind je plots een idyllische haven die zich kan meten met Barcelona, Lissabon of Dubrovnik. Op de achtergrond een grote, gele maan en het schijnsel van een brug met de alles zeggende naam ‘D’n Ophef’, en op de voorgrond een verkeersregelaar die de drie auto’s en anderhalve fietser in goede banen naar de stad moet leiden.

Het heeft de havenmeester (nee, niet dat gebouw) ongetwijfeld heel wat kopzorgen bezorgd, want zo’n drukbevaren route als de Piushaven (het Schiphol onder de waterwegen) sluit je niet zo maar even af voor een drijvend beeldscherm en wat gezellige malloten in een roeiboot. Eerlijk is eerlijk. In de havens van Rotterdam, Amsterdam of Antwerpen zie ik het niet zomaar gebeuren.

En wat een gezelligheid: iedereen op een klapstoel, met een eigen flesje wijn (GEMEENTE! Actie, volgend jaar hekken en een bar, want dit kan natuurlijk niet!), een kaarsje, een verdwaalde Japanse visser (vast de kok van Shinzo) en in de verte het geroezemoes van Burgemeester Jansen. En dat de film dan een klein beetje tegenvalt, dat mag de pret en de heerlijke nazomertemperatuur niet drukken.

Aanstaande vrijdag is je laatste kans om een te komen inhaken en meedrijven in een van de leukere stukjes Tilburg. Heb je al semi-gezellige sociale verplichtingen met kennissen of buren waar je niet vanaf komt, dan zie ik je graag volgend jaar. Oh, en vergeet je eigen campingklapstoel of opblaasjacht niet.

 

Afbeelding: © Flickr / Graham Richardson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *