Extreme school makeover

Mooie muren

Mooie muren

Ik vrees dat mijn mailtje met verzoeken niet is aangekomen. De klimwand aan de buitenmuur heb ik nog niet gevonden, er zijn geen nieuwe boekenkasten (het is dat de boeken zelf leuke kleurtjes hebben), en een bar voor na (of tijdens) een goede vergadering of borrel lijkt er op korte termijn niet te komen.

Toch heeft het gebouw deze zomer een ware metamorfose ondergaan. Met een opengezakte mond vol tanden (gelukkig wel, zeg) strompelde ik op de eerste dag na de vakantie naar binnen. Er is iets anders. Geen nieuwe haakjes, dezelfde bruine tegels op de gang en de chocolademelk uit de automaat is nog altijd ‘mwoah mwoah’.

Loungehoek

De loungehoek

Wel hebben ‘wij’ in M0.20 als enige kamer een loungehoek mét boeddha en een nieuwe, felroze zitzak. Het klinkt wellicht indrukwekkender dan het is, maar wie weet waar dit proces eindigt? Ik heb visioenen vol jacuzzi’s, strandstoelen en onbeperkt ijsjes.

Maar ook dat bedoelde ik niet. Wat is er toch met de kleuren gebeurd? Na een flinke wrijfbeurt in mijn ogen bleek ik niet te hallucineren en was er nog niets veranderd. Het moest dus een externe factor zijn. Collega’s bevestigden mijn kleurrijke beeld. De muren zijn geschilderd!

Toegegeven, de witte in plaats van betongrijze muren maken het geheel een stuk lichter. En ook de turquoise muren zijn een echte verademing. Vraag ik mij alleen af: wie heeft de persoon losgelaten die besloten heeft juist déze kleur op de muren te spuiten?

Rookpaal

Rookpaal

En deze schilder heeft nog meer op zijn kerfstok. Overal in het gebouw lopen rokende studenten. Niet alleen uit hun oren vanwege het huiswerk, maar ook uit hun longen omdat ze de rode lijn niet meer kunnen vinden. Beste rokers, die is paars geworden.

Ik neem het ze niet kwalijk. Het blijven natuurlijk juristen, en je stopt toch ook niet voor het paarse licht als je geleerd hebt dat ‘ie rood moet zijn? Ik vrees dat ze de (waarschijnlijk ondergedoken) aansprakelijke interieurverzorg(st)er nog altijd zoeken, maar ik ben hem of haar immens dankbaar voor deze verfrissende school makeover!

Paarse lijn

De ‘rode’ lijn

Deze blog is ook verschenen op de website van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *