After’party’: 30 dagen, 18 bestemmingen en 2724 foto’s uitzoeken

Zonsondergang

243 zonsondergangen

30 dagen, 18 bestemmingen en 2724 foto’s. Een bijzonder uitgebreide samenvatting van mijn trip, in beeld. Die je maar wat graag aan je vrienden, familie en huisdieren laat zien. En dan bedenk je ineens hoe ‘leuk’ het is als je drie uur lang foto’s van anderen moet bekijken. De eerste tien minuten. “Het was echt heel leuk en mooi hoor, maar je had er bij moeten zijn denk ik.” Dat denk ik ook. 

Je bent twee weken thuis en besluit op een bijna herfstachtige zaterdagmiddag (kom op, zon!) de vakantiefoto’s uit te gaan zoeken. Een haat-liefdeklus wat mij betreft. Het lijkt wel of ik wanhopige pogingen heb ondernomen om die 30 gigabite op dat kleine schijfje vol te krijgen. En nog heb ik gefaald, want ik ben niet verder dan 18.8 gigabite gekomen. Ondanks 243 zonsondergangen, 35 glazen bier, 117 kerken, 63 bloemen en een handjevol zelfportretten (de mooiste foto’s, uiteraard).

Foto's uitzoeken

2724 prachtige verhalen

Dat maakt de ramp niet minder. Dagen en nachten achtereen foto’s bekijken, lucifers om de inmiddels vierkante oogleden omhoog te houden, een stijve nek van alle foto’s op hun kanten, en dubbel zien van (de drank tegen je verdriet en) alle plaatjes die je twee (acht, twintig, honderd) keer vanuit je nét iets andere hoek of met een nét iets andere instelling hebt geschoten.

Nu begrijp je misschien het haataspect van mijn verhouding met fotoboeken. Daar over gesproken, hoe maak je van 2724 foto’s een overzichtelijk aantal dat fotoboekwaardig (en -mogelijk) is? En welke foto moet toch je nieuwe profielfoto worden? En je bureaubladachtergrond? De foto op je profielpagina? Afijn, mijn boodschap moge duidelijk zijn. 2724 keer keuzestress.

Glacier express

Glacier express

Het liefdeaspect? Mooie foto’s op een bijna herfstachtige zaterdagmiddag (kom op, zon!), en wegdromen bij 2724 verhalen die schuilgaan achter evenzoveel (meer of minder) prachtige kiekjes. Wie komt er binnenkort mijn ‘kleine’ selectie vakantiefoto’s bekijken, met 20 koppen koffie, 3 zakken chips en een gratis overnachting?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *