Mijn hoogtepunten… Met foto’s!

Oke, nu de eerste vijf dagen er op zitten, is het tijd voor om mijn figuurlijke en letterlijke hoogtepunten met jou te delen. Alleen met jou, uiteraard.

Het letterlijke hoogtepunt? Op zon 2300 meter, in een trein. Midden in juli uit het raam kijken en dan sneeuw zien. Beginnen mijn gespierde skikuiten toch te jeuken hoor, ook al is het 26 graden.

Enkele van de vele figuurlijke hoogtepunten? In de trein zitten met vijf mobiele telefoons met oordoppen. En meiden daarachter. Ik dacht dat Nederlandse pubers erg waren! Verder het ongetwijfeld mooie Zwitserse berglandschap. Jammer dat de Zwitsers er steevast tunnels doorheen gegragen hebben.

Verder wil ik mijn vaderland waarschuwen voor the invasians. Een invasie van Aziaten heeft inmiddels het Zwitserse Zermatt bereikt, en aangezien ik in een dag daar naartoe kan komen, moet het die inventieve, hardwerkende Aziaten ook lukken. U bent gewaarschuwd.

Mijn biertjes heb ik al al gedeeld met een Zweedse Harley-biker die door zijn vrienden is achtergelaten in Salzburg omdat zijn banden versleten zijn. En hij is tof, want hij heeft met zijn rockband opgetreden in 013. Tilburg, het centrum der aardkloot.

Dan is er nog een eigenwijze Taiwanees die in Rotterdam heeft rondgelopen en op dit moment waarschijnlijk nog steeds zweert dat hij in Amsterdam was (en daar de Erasmusbrug heeft gezien, right) en een Maleisische (goed geschreven? de Slowaakse autocorrect weet er geen raad mee…) chemiestudent in Londen die vroeg of iedereen in Zwiterland in dure auto’s rijdt.

Nee, alleen de toeristen in St. Moritz, het Zwitserse Monaco waar alles over is. Over de top, overbodig (het dorp en zijn bezoekers) en overrated. Met van die vrouwen die krom lopen vanwege hun lange hakken en van die mannen die net iets te strakke pakken op hoog water dragen. En daar loop ik op mijn afgetrapte slippers tussen, jeuh!

Grootste faal tot nu toe? Concluderen dat ik mijn eerste, gereserveerde overnachtingen niet op papier, niet in Dropbox en (met een accentstreepje op de e – vaag toetsenbord) niet op mijn e-reader had. Ga dan maar eens een voor jou naamloos hostel in een voor jou naamloze straat vinden.

Vervelend? Om 18.33 aankomen en concluderen dat de enige supermarkt van het dorp om 18.30 sluit. Leuk? In elke stad wordt het bier tot nu toe goedkoper. Ik begon met zo’n zeven euro, en inmiddels kost een goede pul nog maar 1.60.

Tot slot nog wat reistips: ga naar Zermatt als je Aziaat bent, neem de Glacier Express als je graag skiet en van mooie Alpenlandschappen  houdt, ga gewoon in geen enkel geval naar St. Moritz, bezoek Salzburg en ga zeker een keer naar Bratislava (echt, gezellige stad).

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Reacties

  1. Wilma en Rob zegt

    Hoi Mike, Leuk om je blog te lezen.
    Emigreren zit in de familie dus waarom niet :-)
    Veel plezier bij het vinden van nog goedkoper bier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *