Richting Област Кюстендил, overstappen in Hodmezövasarhelyi Ne

interrail

Ik ga op Eurotrip c.q. Interrail en heb de knopen voor de eerste vier dagen van mijn trip inmiddels doorgehakt. En gewijzigd. En nog een keer.


Allereerst het plan: een treinticket, 31 dagen, Centraal- en Oost-Europa, en verder zien we wel. Ik heb een lijst met wensen die niet eens in een jaar zou passen, dus mijn leven deze zomer wordt keuzes maken.

Ik mag niet klagen dat ik ‘gewoon’ een maand weg kan. Dé twee redenen om het onderwijs in te gaan? Juli en augustus.  Precies, en toch kom ik in die 31 dagen maar niet tot een compleet rondje (ik wil toch wel weer in Tilburg eindigen) waarin ik alles kan zien wat ik wil.

Qué?

Zo zit ik de hele dag op de voor Interrailers overbekende routeplanner van Die Bahn routes uit te stippelen, om te concluderen dat ik moet overstappen in Hodmezövasarhelyi Ne (geen grap) of de trein naar Област Кюстендил moet nemen. Gaat lukken, geen enkel probleem.

En tijdens je zoektocht kom je wel eens op grappige sites uit: de live treininformatie in Roemenië blijkt gewoon een webcam gericht op de stationshal, en ook in Bulgarije is het geen probleem om te ontdekken hoe laat jouw trein vertrekt. Dát noem ik nou voorpret.

Het begin

Reis deel 1

Klikken = groter scherm ;-)

Langzaamaan krijgt mijn trip steeds meer gestalte, maar daar kom ik volgende week op terug. Hieronder in ieder geval de eerste zes dagen (want de rest ben ik nog niet uit).

Eerste dag: Tilburg – Zermatt.  Zer wat? Zermatt, hoog in de Zwitserse Alpen. Het begin van de Glacier Express die ik de tweede dag ga nemen. Prachtige route met flexibele treinstellen, zo blijkt uit de foto.

glacier express

De Glacier Express eindigt voor mij in Sankt Moritz, mijn tweede héle dure Zwitserse nacht. Maar die prijzen compenseer ik later wel.

Dag drie staat in het teken van mijn trip naar Salzburg, alwaar ik twee nachten de stad van Mozart, Mozartkugeln en de prachtige Alpen onveilig ga maken. Dan nog even twee dagen Bratislava (ik móét er na de Eurotripscène geweest zijn), om me voor te bereiden op echte verre bestemmingen in Oost-Europa.

Afbeeldingen: © genevalunch.com 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *