Een werelds voorspel

Festival Mundial

Op de achtergrond klinken de rustige beats van Kottarashky & The Rain Dogs. Met mijn gedachte dwaal ik af naar een ver en verlaten tropisch strand. De ondergaande zon die de hemel rood kleurt. Een beetje mijmeren over onze toekomst. We kunnen de wereld aan (maar beginnen bij Tilburg), doen waar we zin in hebben, wanneer we er zin in hebben en waar we er zin in hebben.

Maar helaas, toekomstmuziek, we zitten op de bank met in de verte het geluid van een brandweerwagen die over de Cityring scheurt.  Ik besluit het initiatief en risico te nemen: Patchanka. Je heupen wiegen op de muziek en ik probeer met weinig succes mee te zingen. Lachend vallen we elkaar in de armen.
Na mijn vorige, mislukte date is dit toch wel even anders.

Eindelijk heb ík de touwtjes in handen, en dat voor minder dan dertig euro! En ik weet deze keer wél zeker dat er een vervolgdate komt, komend weekend. Wetende dat het hoogtepunt gegarandeerd gaat komen, zet ik nog maar een nieuw nummer op. Tigerstyle, op een berenvel. Het zegt me niets, maar dat maakt het natuurlijk ook gewoon extra spannend.

Sowieso wordt het extra spannend: een nieuwe, vreemde plek waar het ongetwijfeld heel druk wordt. Probeer je dan maar eens te gedragen en in te houden. En stel je voor dat het niet werkt of lukt. Wat dan?  Ach, wat maakt het uit, we maken er gewoon een feestje met alle toeters, bellen en slingers van.

De stemming waar ik naar op zoek was is inmiddels bereikt. We zijn in extase (niet dé Extase, gewaardeerde Tilburgers). Langzaam voer ik het tempo op met Hoffmaestro en Schlachthofbronx met ‘take of your g-string’. Je neemt het letterlijk, figuurlijk gezien. Dit mag voor mij eeuwig duren. Maar we moeten de climax nog even uitstellen.

Dit weekend, dan mogen we twee dagen fulltime losgaan en onze wederzijdse vermoedens die tijdens ons wereldse voorspel zijn ontstaan eindelijk bevestigd zien. Ja, het voorspel is bijna net zo leuk als het festival zelf. Al weken beluister ik de hele, intercontinentale line-up via Spotify probeer ik een zo strak mogelijk bezoekschema te plannen (ja, ik moet mijn dates strak inplannen).

Al wekenlang ga ik van het ene naar het andere hoogtepunt, en dan moet de échte climax nog komen. Mundial, ik ben er klaar voor!

Festival Mundial

Deze column is ook verschenen op Tilburg.com.

Afbeeldingen: © Mundial Productions

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *