Echte liefde: mijn (minder) succesvolle driehoeksverhoudingen

liefdeLiefde is… Te mooi om niet te delen. Of zo. En daarom deel ik de laatste weken mijn liefdesleven met jullie. Duidelijk is al geworden dat ik date, maar dat ik er bij verschillende gelegenheden verschillende liefdes op nahoud, is wellicht nieuw.

Zo heb ik naast mijn alom bekende liefde voor Ilse deLange ook een zomerliefde. Ze houdt van spontaan op donderdagavond besluiten iets te gaan drinken op het terras, een leuk festival bezoeken, slenteren in een vreemde stad of gewoon een stuk gaan fietsen. Relaxed op je balkon blijven zitten tot de lantaarnpalen alleen nog criminelen verlichten en de hele rosévoorraad gesneuveld is. Korte mouwen (of zoals ze in Brabant zeggen: ‘met zonder jas’), slippers en een zonnebril in je haar (want waar moet je hem anders laten). Ja, mijn zomerliefde.

Net als de meeste mensen heb ik ook een vakantieliefde. Je ziet elkaar zelden (of nooit meer), maar je blijft eraan denken tijdens saaie uren op je werk, als je die ene vakantiefoto aan de muur ziet, of Gerrit Hiemstra hoort praten over landen waar je de stranden, bergen, steden en campings onveilig hebt gemaakt. Ik heb een vakantieliefde: relaxed, halve liters (bier, inderdaad) geen haast, vrolijk en spontaan.

En onder het mom van ‘in elk stadje een ander schatje’ heb ik ook een winterliefde. Als het gesneeuwd heeft een sneeuwpop bouwen, ’s avonds een ijskoude wandeling door de stad maken en daarna met glühwein opwarmen onder een terrasverwarmer. Maar ook thuis is mijn winterliefde bijzonder romantisch: een leuk concert op tv met een toastje en een dekentje, terwijl buiten de wind en regen het dak testen. Liefde maakt blind, maar zo lang je niet buiten komt maakt het niets uit.

Soms vind je het ene woord gewoon mooier of beter klinken dan het andere. Neem nou het woord polygaam. Het klinkt toch gewoon beter dan monogaam? Al is het maar vanwege de buitenlandse y. Bijkomend voordeel is dat ik zonder moeite mijn liefdes met elkaar kennis kan laten maken. Samen met mijn vakantieliefde en winterliefde de Oostenrijkse sneeuw opzoeken, of met mijn zomer- en vakantieliefde verre bestemmingen (en elkaar) leren kennen.

Alleen mijn winter- en zomerliefde hebben vooralsnog weinig met elkaar. Ze doen hun best elkaar beter te leren kennen en staan (net als ik) echt wel open voor nieuwe liefdes, maar tot nu toe heeft het vooral tot onweer, regen en storm geleid binnen onze driehoeksrelatie.

Afbeelding: © sxh.hu / lusi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *