Bouquet.. Bucket list #3: dansen in de regen. Fixed!

“Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.” Vivian Greene

Gentse feesten, auto van je ouders, tent, een vriend die wel van een festivalfeestje houdt (hoi, Rob!), en goede muziek. Wat heb je nog meer nodig? Regen, inderdaad, en die kwam! Hij is wellicht wat cliché en ik bedacht me pas achteraf dat het iets is wat ik graag gedaan wil hebben voor ik ‘de emmer schop‘. Maar het is me dus al gelukt!


Kleine intermezzo: speciaal voor de trouwe lezers alvast een heel leuk liedje. Echt pareltje:

Mooi, nietwaar? En genoeg genoten weer, over tot de orde van de blog.

Allereerst: verwar dansen in de regen niet met de regendans. Zo’n fan van regen ben ik nu ook weer niet. Ten tweede: er zijn allemaal hoogintelligente stropdassen die het relateren aan werk (denk ik, ik vond het te droog om helemaal te lezen). Ten derde: ieder kind doet het, ik weet het. Maar als volwassene is het minstens zo leuk. Ten vierde: nee, met de goede muziek bedoel ik niet de cd van Bastiaan Ragas (wie?).

Het staat op veel bouquet lijstjes, maar daar bleek het ineens niet zo populair. Ik vond het genieten: na een warme dag vol muziek en bier en relaxen en nog meer bier ineens een wolkbreuk vanjewelste.

Verregende campitnEn dan sta je daar, ’s nachts, in een vreemde stad waar de mensen ‘rrraarrr’ praten, met z’n tweeën op een plein. In je korte broek met t-shirt, met een bekertje lauw bier, op je slippers. De lucht wordt felverlicht door het onweer maar is verder gitzwart, je lauwe biertje wordt door de hoosbui verdund tot nog altijd lauw maltbier, en je kleding zuigt zich vol met water en gel uit je haar.

Dan kun je net als alle gezellige zuiderburen gaan schuilen (hoe zo, gezellig?), maar je kunt er ook voor kiezen de dj te steunen  en los te gaan of de glibberige dansvloer! Niet omdat je in contact komt met ‘de natuur’ of omdat je geest wordt gereinigd (ik ben niet zo spiritueel), maar omdat je zo’n kans niet elke dag krijgt in de Lage Landen.

Conclusie? Ga niet in een tent op een drassig veld slapen als je in de regen hebt gedanst. Je kunt je drijfnatte kleding nergens kwijt, je drijft je tent uit (niet van het zweet, nee), en je de modder van het dashboard van je ouders’ auto schrobben. Maar wat doet het er toe, je hebt in de regen gedanst!

Ik schrijf wekelijks op woensdag een blog in het kader van mijn bouquet bucket list. Tips, adviezen, hulp of gewoon een keer iets van jóúw bucket list delen? Laat het weten!

Afbeelding: © heytube.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *