Mijn bouquet.. eh.. bucket list (#1)

 

Bucket list

Ik mag niet klagen, dus dat doe ik ook niet.

Maar daarmee zou het wel een erg korte blog worden, dus ik moet toch even wat kwijt. Ik ben tevreden met mijn appartement, raak gemotiveerd van mijn baan, heb plezier met mijn vriend(inn)en, en geniet van de lente, mijn muziek en de (vr)olijkheid om mij heen. En toch wil ik groter, beter, spectaculairder en meer. Dus heb ook ik -heel afgezaagd- een bouquet bucket list.

Wil ik gelijk even klagen over de term ‘bucket list’. De film is prachtig en grijsdraaiwaardig (zie ook de trailer hieronder), maar ik blijf het woord ‘bucket’ niets vinden. Dingen die je gedaan wilt hebben voor het eind van je carrière als mens schrijf je niet op een emmerlijstje. Nee, die schrijf je op een ‘bouquet list’. Enerzijds een eerbetoon aan een van mijn favoriete series, anderzijds veel passender voor een boek(et) met ‘mooie dingen’.

En dus heb ik een boekje met dingen die ik graag eens in mijn leven gedaan wil hebben, mijn bouquet list. Natuurlijk met afgezaagde to do’s die het gros van de lijstfetisjisten heeft (alle continenten aanraken, iemand?), maar ook met voldoende ruimte voor kleine, persoonlijke wensen.

En wat is er nou leuker dan de kleine en grote dingen die jouw leven compleet (of gewoon leuker) maker delen met anderen? Misschien kan ik andere mensen met leuke bouquet wensen opzadelen, kunnen anderen mij helpen bij het afwerken van mijn lijstje, of kan ik anderen inspireren ook een lijstje te maken of aan te vullen.

Fokke en Sukke

Hoe dan ook, elke woensdag ga ik mijn licht werpen op één punt uit mijn bouquet list, het in mijn daglicht stellen en voor jullie voetlicht brengen. Te beginnen met (willekeurig) een nummer één: een dag niet klagen. Vandaag helaas niet gelukt (het blijft een zwakte van de Hollanders denk ik), maar morgen weer een kans.

 

Ik schrijf (vanaf volgende week) wekelijks op woensdag een blog in het kader van mijn bouquet bucket list. Tips, adviezen, hulp of gewoon een keer iets van jóúw bucket list delen? Laat het weten!

Afbeelding: © sxh.hu / Avariz© foksuk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *