Koorballetje slaan?

Is er één plek op de campus waar voor ieder wat wils is? Té nuchtere mensen komen immers niet in het Zwijsengebouw – oké, of de Esplanade, iedereen ontwijkt per definitie Prismafvoerputje, en de (overigens prachtige) Faculty Club is perfect voor juppen en grijze onderzoeksmuizen. Nee, je moet even 5 minuten lopen (zie het als warming up), en dan waan je je in de wereld van de soggende student met een overdosis red bull, de hbo’er met nét iets te strakke en sportief gekleurde kleding, en de medewerker die de bouw van het prehistorische pand nog heeft meegemaakt.

Welkom in het Sports Center!

Op zoek naar nieuwe contacten of liever je diep weggestopte en onvindbare sportieve alter ego vinden? Ik heb het geprobeerd, en succes verzekerd, wat betreft die contacten dan. Nee, ik word niet overal even gelukkig van mijn sportkaart. Ik sport graag (geloof het of niet), maar in een fitnessruimte met meer spierballen dan studiepunten voel ik me met mijn atletische lichaam toch niet helemaal op mijn gemak. Mijn tip: vergeet de oersaaie lopende cardiobanden, crosstrainers en roeiapparaten. Ga naar buiten!

Loop wel even voorbij de tenniskuil met op de achtergrond een gevangenis of crematorium (let er maar eens op, het heeft er verdomd veel van weg), steek de gemeentelijke zandbak die ze Academielaan noemen even over, en waan je in het sportparadijs op aarde.

Ooit met je voeten in het strandzand gestaan en een half uur later op de ijsbaan of in de sauna? In de winter zomers beachhandbal of beachsoccer spelen (het ligt er dankzij mijn geweldige balgevoel maar net aan waar de bal toevalligerwijs het dichtst bij is), of liever futuristische sporten als lacrosse, core 30 of tai chi proberen? Ik houd er van! Vanaf de zijlijn. Doe mij maar gewoon een tennisbaan of voetbalveld, dan ben ik tevreden.

En heb je genoeg anabole steroïden of witte sportsokken gezien, doe dan mee aan de beste sport na vijf uur ’s middags: het café! Denk na één biertje echter niet dat niet meer tegen alcohol kunt, opmerkingen als “ik ben professioneel Stef Stuntpiloot met een topsportstatus” blijken heel normaal in een studentensportcentrum. Ben je dus minder sportief? Dan kun je altijd nog gaan voor de keiharde cafésporten: darten, tafelvoetbal, Jenga of dus Stef Stuntpiloot.

Ja, het is inderdaad hoog tijd voor een nieuw pand, en er zijn zalen en sporters/sporten die je beter kunt ontwijken, maar is toch wel heel gezellig, (meer of minder) gezond en ze hebben nog een eigen Facebookpagina ook! En mochten de studentikoze variëteit en sfeer op het Sports Center je nou niet bevallen, dan kun je altijd nog je tennisracket meenemen en een koorballetje gaan slaan.

Deze blog is ook verschenen op de website van Univers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *