Thuis genieten & huisgenoten

Huisgenoten; in mijn optiek synoniem voor haat-liefdeverhoudingen, zelfs al luidt het spreekwoord dat je nooit een relatie met een huisgenoot mag beginnen (en ja, ik heb hierin gefaald). Enfin. Gezellig samen eten, bier drinken, en nog meer bier drinken, maar ook overal vuile pannen, herrie midden in de nacht, en altijd aan het douchen als jij ook net stinkt.

Het zal waarschijnlijk aan mij liggen, maar de laatste tijd is de ‘haat’ in mijn huis toch gaan overheersen. Oké, ik studeer al een aantal jaar en heb alle leuke feestjes en huisgenotenongeintjes wel meegemaakt. En ja, ik maak tegenwoordig lange werk- en studeerdagen, en heb dus iets minder behoefte aan late avonden Singstar, shoarma om 4 uur ’s nachts, en levende beestjes in mijn koelkast.

Maar wat moet je met huisgenoten die zomaar spullen van jou weggooien, uit sociaal oogpunt om drie uur ’s nachts de subwoofer gaan testen, en geld jatten (oké, mijn lege kratjes bier, maar dat is gewoon geld toch)? Juist, ontvluchten. En het kan zomaar in je voordeel werken. Zorgen dat je zo min mogelijk thuis bent, en de extra tijd die je op de universiteit zit aan studie besteden of ik geld omzetten.

Helaas. Ik vertoon nog steeds studieontwijkend gedrag. Bijkomend probleem is dat ik rond mijn tentamenperiodes niet meer thuis studeer en het huis daardoor niet meer ineens een opfrisbeurt krijgt. Nee, ik ga naar de universiteit en begin na vijf minuten studeren spontaan dáár alle toiletten schoon te maken en grijze professoren af te stoffen.

Ja, ik heb thuis genoten, maar inmiddels heb ik ook de fase bereikt dat ik iets voor mezelf wil. Liefst met een groot dakterras of een tuin op het zuiden en geen corrupte, malafide huisjesmelker. Oh, en goedkoop ook. Ik ben wellicht nog wat te kieskeurig, maar het gaat me ooit lukken.

Maar mocht jij in de tussentijd nog een plek over hebben in een bezemkast, ik houd me aanbevolen. En ik wil best bij je intrekken, als je maar leuker bent dan mijn huidige partners en geen huisjes melkt.

En dan worden wij huisgenieten in plaats van huisgenoten.

Dit bericht is ook verschenen op de website van Univers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *