Grote mensen (festival-)dilemma’s

Festivalgangers kennen het waarschijnlijk wel. Dat hoop ik althans, anders heb je naar mijn mening tunnelvisie of gewoon een gebrek aan interesse voor nieuwe dingen.  De festivalorganisatoren bakken er doorgaans weinig van, maar hebben ook niet de kleinste neiging hun gedrag te veranderen.

Ik doel niet op het te dure festivalbier, nee. Een festival draait immers niet op zonlicht (al is de zon doorgaans een mooie bijkomstigheid).  Kinderen die bekertjes ophalen vind ik ook prima, mits ze accepteren dat ik ze niet altijd zie en ze voor die 2.20 per 100 bekertjes wel platte vingertjes over moeten hebben.

Met vieze Dixi’s kan ik ook nog wel leven – als je het bier echt te duur vindt, kun je altijd nog een bekertje uit een piskruis vissen. Wat dat betreft snap ik ook het 3FM-spelletje ‘ik geloof dat ik niks zie, ik zit op een Dixi’ ook niet zo goed; je ziet er doorgaans meer dan op je eigen toilet, hoop ik voor jou en je toilet.

Nee, waar ik me echt aan stoor is de planning. De programmering klopt gewoon niet. Waarom moeten er nou acht podia zijn, die tegelijk altijd minimaal drie leuke bands of artiesten afwerken. Neem nu Mundial; ik heb het tijdschema er eens bij gepakt om mijn looproutes voor dit weekend alvast te bepalen. Maar hoe kan ik nu tegelijk naar Will and the People en Tentempiés, Goodluck en Pitbull, of Disko Matique en Dropkick Murphys? En dan heb ik mijn plas-, drink- en eetpauzes nog buiten beschouwing gelaten.

Ik kan natuurlijk voor alle ‘hoofdacts’ gaan, maar de kleine, nieuwe bandjes hebben minimaal net zo veel te bieden. Lekker slenteren en álle bandjes kort bekijken heeft ook geen zin, want dan mis je per definitie het leukste gedeelte van het optreden (leer mij mezelf kennen) en sta je altijd achteraan.

Nee, als ik later groot ben en als festivalorganisator voor dilemma’s sta, weet ik het wel. Eén podium en alle bands na elkaar. Dan maar een festival van een week. Het grote mensenleven kan soms zo eenvoudig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *