De aandachtsgeile blogger die iets tekort komt…

…of een sociaal wenselijk persoon die graag anderen vermaakt?

Deze blog kent ook een prettige variant

Oké, ik geef het toe. Mensen die blogs schrijven op het internet zijn zielige, egocentrische rukkers. Eeuwig vrijongezellig, met een kat als huisdier, maar één glas wijn op tafel, en groot fan van musicals. Op zoek naar aandacht (je moet ergens opgewonden van raken), en in een poging daartoe gooien ze hun dagboekverhalen op het internet of gebruiken ze flauwe woordspe(l)lingen. Moi incluis.

Maar ja, dan moet je die aandacht wel krijgen. En daar schort het nog wel eens aan, want al die honderdduizenden zielige mannetjes en vrouwtjes moeten vechten om een paar altruïstische lezers die bereid zijn te reageren of op de Like en +1-knop te drukken.  Hopeloze zaak, vaak eindigend in een teleurgestelde blogger en een doodgebloede website.

Of zit ik ernaast en doe ik mezelf te weinig eer aan? Zijn ‘wij bloggers’ eigenlijk wel eenzame, zielige mensen zonder sociaal leven? Of juist extreem ontwikkeld op sociaal en communicatief vlak? Nooit te beroerd om anderen te vermaken. Of niemand, want we doen het immers vooral voor onszelf (hè, toch weer dat eigen ego voorop..) en zo veel reacties krijg ik (laat ik voor mezelf spreken) doorgaans niet. Maar wat doet het ertoe, we vinden het leuk!

Toch? Of? Enfin, dat is waar ik graag achter wil komen. Vinden we het spannend om interactie te hebben met lezers, of überhaupt lezers te hebben? Kicken (geilen klinkt zo sneu) we op likes en reacties, of is elke +1 mooi meegenomen? Dat is de vraag die de mensheid verder kan helpen, terroristische wereldoorlogen kan voorkomen, en Nederland Europees kampioen kan maken. En wie heb ik daar anders voor nodig dan het onderwerp, lijdend voorwerp, slachtoffer en verdachte zelf? Jou!

Wil je als blogger mij helpen met het vinden van een antwoord op de vraag, en voor altijd duidelijk hebben dat je een aandachtsgeile blogger of juist sociaal ontwikkelde schrijver bent? Vul dan de enquête (www.risus.nl/bloggen.html) als onderdeel van mijn onderzoek in, help mij mijn studie halen, en toon de wereld wie de mens achter de website is! Oh, en geef de link vooral door aan andere collega-bloggers!

Maximaal tien minuutjes, eeuwige dank en roem. Doe je als aandachtsgeile blogger ook nog eens iets voor een ander. Of nee, sorry, dan laat je jouw echt sociale aard zien.

Alvast bedankt voor jouw investering in mijn toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *