Wanted: respondenten. Dead or alive

 

“Hallo, mag ik je iets vragen?” “Uurtje over? Verdien 8 euro!” “RT Please. Help mij afstuderen!” Een bekend verschijnsel en de oorzaak dat menig student het laagste punt van de bodemloze put heeft mogen bekijken (kom je toch nog eens in Nieuw-Zeeland). Respondenten.

Iedere afstuderende student kent het wel. Althans, als je geen saaie literatuurstudie doet, maar écht iets wilt betekenen voor de maatschappij en mensheid. Praktijkonderzoek met vreemde proefjes, lange vragenlijsten, en ingewikkelde interviews.

 

Enfin, respondenten. Iedereen heeft ze nodig, niemand wil het zijn. We gaan liever dood dan dat we iemand tien minuten helpen. Komt het goed uit dat wanhopige studenten op een bepaald moment met alles blij zijn, dus de staat van de respondent doet er dan niet meer toe (Dead!). Heb je geen enkele reden meer om het verzoek weg te klikken.

Zo was ik onlangs nog een middag dood en toen heb ik dus een collega geholpen, die vertelde dolblij te zijn met alle retweets. Er was echter één maar. Er waren meer retweets dan mensen die de moeite namen haar enquête in te vullen. En zo bleef ze met slechts een paar respondenten zitten.

Kom op mensen, help elkaar eens. En dan niet alleen berichten doorsturen of liken, maar het ook invullen. Laat het retweeten maar over aan de altruïstische StudyStore, die daarmee in één klap hondermiljoenmiljard volgers bereikt. Daar vallen jouw honderd volgers bij in het niet.

En wat is nou tien minuten? Een half biertje, vier levels Angry Birds, en elf procent van een saai college. Dat is toch niet onoverkomelijk? En je komt de leukste spelfouten, de lelijkste Thesistools-ontwerpen en vreemdste onderzoeken tegen, die vaak best leuk zijn. Meer redenen nodig? Je kunt een bioscoopbon winnen! Wat wil een mens nog meer?

 

Mocht je inmiddels in de fase aanbeland zijn dat je spijt hebt nooit die ouderejaars te hebben geholpen en zelf hard op zoek bent naar respondenten, dan is er een oplossing! Althans, ik heb een gat in de markt gevonden, die alleen nog even gepatenteerd en opgevuld dient te worden.

We starten een Facebook-groep (dat heb ik voor het gemak alvast gedaan; Studentrespondent), we plaatsen onze linkjes daar, en beloven plechtig ook anderen te helpen. Mocht je het hebben ingevuld, dan reageer je even op de ander. En als die ander dan enig sociaal vermogen heeft, dan helpt hij jou ook! De wereld kan zo mooi zijn!

Plus: om je met je eerste stapjes in de grote boze onderzoekswereld te helpen, vul ik jouw vragenlijst in! Post hieronder de link die de Universredactie gewoon toelaat of plaats hem in de grote Studentrespondentgroep, en je hebt er een respondent bij! En als iedereen die dit leest het nu ook eens doet, heb je er toch minimaal 10 respondenten bij :`). Alive!

Deze blog is ook verschenen op de website van Univers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *