OK? GO!

Je hebt van die bandjes die ondergewaardeerd worden. Soms wat betreft muziek, soms wat betreft live-performance, en soms wat betreft de videoclips. Zo ook het bandje OK Go. Elke video is even creatief als briljant en knap, en dan nog bijna allemaal one-shot ook! Geef vier mannen altijd hetzelfde pak met de zelfde vier felle kleuren, en je hebt gegarandeerd een Youtube-hit. Mijn persoonlijke top vijf-en-een-beetje clips, waarvan de muziek ook nog leuk is! Klaar voor de start? OK? Go!

 

1!

 

Huur een hal, stop het vol met speelgoed van vroeger, regel 50 vrienden (zie het einde van de clip), en je krijgt onderstaand kuntswerp. How hard can it be?

2!

Dit is hun bekendste clip. Fitness is verschrikkelijk saai, maar zo kun je er toch nog iets van maken. Knap staaltje sportiviteit! Kijk overigens ook even hoe het op 58 seconden bijna misgaat!

3!

Honden, ik haat ze. Het huis ruikt (zei ik stinkt?) ernaar, ze blaffen altijd naar me, en als je aait heb je overal haren. Toch hebben de heren van OK Go besloten om een video met honden te maken. Toegegeven, knap!

4!

Of dit een one-shot video is weet ik niet zeker, maar het is wel een ge-wel-dig mooie, knappe en grapige. Let ook op de gans, die halverwege de video begint mee te dansen. Om vervolgens niet meer te verdwijnen.

5!

Ik doe geen tango, de merengue kan ik snap, ik snap de ballen van de salsa, en jumpstyle begin ik al helemaal niet aan. Toch denk ik dat ik in deze clip zo een hoofdrol had kunnen hebben.

6!

Dan de laatste. Ik vind hem het minst, misschien ook omdat ik het nummer niet zo goed vind. Toch, het is wel origineel, en de pakken zijn mooi.

En zo vermaak ik mij hele avonden op Youtube, op zoek naar de beste videoclips. Iemand nog leuke aanraders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *