Katholieke Kruikencity University

De internationalisering van de Universiteit van Kruikenstad (Kruikencity University?) lijkt haar vruchten af te werpen. Links een hossende cowboy, rechts een geschminkte piraat, en voor je neus een Chinese student met een 35-centimeter lange lens. In de kledingwinkels staan tussen de verklede narren en clowns twee Amerikaanse studentes zich hardop af te vragen of groen-oranje sjaals nou echt in de mode zijn. Ja, onze buitenlandse studenten doen goed mee.

Toch moet het een rare gewaarwording zijn, al die Brabanders die eens per jaar hun dromen werkelijkheid laten worden. Verwarrend ook vooral voor onze gasten. Daarom stel ik voor dat we onze internationale medestudenten een handje helpen. Om te voorkomen dat ze in paniek raken omdat er ineens roodkapjes, sneeuwwitjes, en grote boze wolven over de campus lopen, moeten we het carnaval vast invoeren.

Veel verandering is niet vereist. In polonaise voor de kassa van de Mensa staan doen we immers al. Op vrijdag de kroegendwèèltocht met bier per meter vanaf de Esplanade naar het sportcafé, en van de koffiekarretjes zijn zo carnavalswagens gemaakt. Het invoeren van de avondcolleges is ineens veel begrijpelijker. Daarnaast hangen docenten doorgaans toch al de clown uit, en gedwongen ontslagen kunnen uitblijven omdat carnaval sowieso leidt tot enorm ziekteverzuim. De koffie kan bovendien net zo ondrinkbaar blijven omdat iedereen Schrobbelèr van huis meeneemt. En het belangrijkste: het College van Bestuur doet nauwelijks onder voor de Raad van Elf, en de rector zou een prima Prins Carnaval zijn.

Internationalisering of niet, je moet toch trouw blijven aan je katholieke traditie hè.

Deze blog is ook in aangepaste vorm verschenen op de website van Univers en in Univers Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *