Reportage: TIK-week dag 5, nattigheid!

Omdat de TIK-studenten nog niet genoeg regen en nattigheid hebben gehad, bezoeken ze op de laatste dag het Stappegoor Zwembad. Waar de ouders met 5-jarige toekomstige TIK’ers met angstige ogen het bad proberen te verlaten, weten de huidige TIK-kindjes zich hier prima te vermaken.

Het idee is eenvoudig: water, harde muziek, matten en opblaasballen. De muziek van de enthousiaste dj doet vermoeden dat het hier om een doodnormale stapavond gaat. De studenten met kleine oogjes en een korte nacht achter de rug amuseren zich in het baantjesbad met vlotten en een touw, terwijl de TIK’ers die ‘nog lang niet naar huis gaan’ de glijbanen onveilig maken.

Met de ballen, touwen en vlotten worden kunstjes uitgehaald waar ze in een gemiddeld dierenpark jaloers op zijn. De studenten blijven echter wel in het binnenverblijf; slechts een enkeling waagt zich aan de troosteloos ogende waterpartijen en glijbaan buiten.

Na een uur zwemmen stormen de uitgehongerde TIK’ers op hun lunch af. Zonder bier, want de plastic bekertjes blijven angstvallig leeg bij de bar staan. De lifeguards vinden het allemaal prima: “Even streng kijken als een stoere student met bier richting het water loopt, maar verder zijn deze TIK-kindjes makkelijker dan de gewone kinderen!”

Wat de studenten de afgelopen dagen het leukst vonden, daar zijn ze het niet over eens. “De woensdagavond bij Vidar was echt gaaf, vooral de locatie is heel mooi.” Of hij daarom lid wil worden weet de in het bubbelbad relaxende student nog niet: “Ik twijfel tussen Vidar en Plato, maar sowieso geen Olof. Ik vind het haar daar iets te strak naar achter zitten.”

Een collega-student kan zich de biercantus in de Boekanier (figuurlijk) het best herinneren. “Al heb ik ook zin in de cantus van de TIK, daar heb ik goede verhalen over gehoord!” Vanavond zal hij het weten, als de TIK-cantus die vanmiddag op het programma staat achter de rug is.

Op de achtergrond komen nog altijd doorweekte studenten binnendruppelen, terwijl andere doorweekte groepjes er weer vandoor gaan. Niet iedereen lijkt het erg te vinden dat het einde eraan zit te komen: “Ik vind het heel leuk hoor, maar ik wil ook wel weer in mijn eigen bed slapen.”

Het is nog een paar uur prettig afzien. Naast het zwemwater en de regen, ook nog bier over je heen. Omdat de TIK-studenten nog niet genoeg regen en nattigheid hebben gehad. Drinkend en lachend op naar een zonnige toekomst!

Deze reportage is ook verschenen op de website van Univers

Univers heeft van het zwemfestijn ook een fotoverslag gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *